Afgestudeerd! Nou ja, bijna dan ;)

Afgelopen maandag heb ik mijn afstudeerpresentatie gehouden over Ruby on Rails voor viral websites. De combinatie verslag/presentatie is beoordeeld met een 8.

Bijna klaar met mijn opleiding Informatica aan de Hogeschool Rotterdam nu, nog even een aantal vakken afronden en dan het papiertje afhalen!

3 thoughts on “Afgestudeerd! Nou ja, bijna dan ;)

 1. Relaaaaaaaaaxed! Een 8 nog wel..
  Kan me nog wel herinneren hoe chill het was om eindelijk dat papiertje te hebben.. Geniet er van!

 2. Gefeliciteerd! Ik ben benieuwd — wat maakt Ruby on Rails juist geschikt of ongeschikt voor viral websites? Is de component technologie daarin ├╝berhaupt significant?

 3. Hallo Roderick,

  Wat voor mij Ruby on Rails zo geschikt maakt voor viral sites is de korte ontwikkeltijd en geschiktheid voor Agile Development.
  Bovendien maken Rails’ zeer goede cachingmethodes het mogelijk om een site te creeren die duizenden requests per seconde aankan op pagina’s die voornamelijk statisch zijn, en honderden requests per seconde op pagina’s met meer dynamische onderdelen.

  Natuurlijk zijn er meerdere talen en frameworks waarin dit kan. Binnen het bedrijf waar ik mijn afstudeerstage deed was er echter vooral ervaring met Java en .NET binnen grote CMS frameworks. Dat zijn prijzige producten met een vast kader waarin je moet werken. De vrijheid van Rails om te maken wat je wilt, gekoppeld met het ontbreken van licentiekosten, maakte Rails een ideale kandidaat voor het opzetten van korte, felle virale sites.